Algemene voorwaarden

 

Wij hanteren eenvoudige algemene voorwaarden. In principe zijn alle voorwaarden in de wet geregeld. Hieronder leest u onze werkwijze.

 

Offerte
Al onze offertes worden per e-mail verstrekt en zijn twee maanden geldig. De genoemde prijzen zijn altijd inclusief 21% BTW. Genoemde prijzen zijn altijd exclusief verzend- of bezorgkosten.
Aanvaarding van de offerte dient altijd schriftelijk te gebeuren, bij voorkeur per e-mail.

 

Levering

1. De levertijd genoemd in de offerte is altijd indicatief. Levering geschiedt altijd in goed overleg. Meubelmakerij Bakker streeft naar een spoedige afhandeling van de opdracht en zal alles in het werk stellen om binnen de afgesproken termijn de opdracht te volbrengen. In situaties van overmacht zal altijd contact worden gelegd over de voortgang en afhandeling van de opdracht.


2. Bezorging van meubelen op locatie gebeurt altijd in overleg. De maximale afstand voor bezorgen is 50km vanaf Dedemsvaart.
Locatie moet goed en makkelijk te bereiken zijn. Bezorging niet in binnenstad of  hoger dan begane grond.

Betaling en aanvaarding
Betaling dient te worden gedaan bij afhalen (per pin) of voor verzending (via overschrijving). Aanbetalingen niet nodig. Bij betaling gaat u akkoord met het geleverde product. Voor schade door transport is Meubelmakerij Bakker niet aansprakelijk.

 

Eigendom
Meubelmakerij Bakker behoudt zich het recht voor om foto’s, tekeningen e.d. te mogen gebruiken voor publicaties en/of promotie.

 

Garantie & Reparatie

 1. Garantieperiode
  De garantieperiode die wij geven op onze meubelen bedraagt 6 maanden mits het gaat om een gegronde klacht.

 

 1. Gegronde klacht

Een klacht is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

 • onredelijk gebruik
 • gebruik voor commerciële doeleinden
 • gevolg door onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik
 • onjuiste opslag of onderhoud door koper of door derden
 • het werken van hout (meer informatie hierover bij punt 3.)
 • krom trekken van hout
 • scheuren van hout
 • hars plekken

 

 1. Geen garantie op het werken van het hout

Hout is een natuur product. Gezien het gaat om houten meubelen, willen wij u erop wijzen dat het hout kan gaan werken onder weersinvloeden. In de winter zal het, wanneer de luchtvochtigheid in huis aan de lage kant is, enigszins krimpen. Dit trekt weer weg als de luchtvochtigheid weer toeneemt. Ideaal is een luchtvochtigheid tussen de 50 en 65%. Bij het plaatsen van houten meubelen op een vloer voorzien van vloerverwarming of in zonlicht kunnen houten meubelen gaan scheuren of verkleuren. Wij geven geen garantie op het eventuele werken/kromtrekken, scheuren of verkleuren van het hout.

Scheuren in lijmnaden vallen wel onder de garantie.

 

 1. Een klacht of reparatie melden

Mocht u niet tevreden zijn over uw product dan kunt u dit melden per e-mail, met foto’s van het meubel, onder vermelding van het factuurnummer. We zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen.

 

Nederlands recht
Op de overeenkomst tussen Meubelmakerij Bakker en de opdrachtgever is het Nederlands recht van toepassing.

 

Buitengebruik van stalen tafelpoten
Al onze stalen poten zijn in principe bedoeld voor binnengebruik. De gepoedercoate poten kunnen ook buiten gebruikt worden, zolang de coating intact blijft. Buiten is de kans op een beschadiging altijd wel groter. Op de plek waar de coating beschadigd kan de poot gaan roesten. We adviseren daarom om de poten bij buitengebruik op viltjes te plaatsen, zodat deze niet krassen op bijvoorbeeld grind of tegels. Buitengebruik is altijd geheel op eigen risico.